Lekker eigenwijs

Van 2 t/m 13 oktober vindt de Kinderboekenweek plaats. Ieder jaar staat er een thema centraal en dit jaar is dat ‘Lekker eigenwijs’. De dingen op je eigen manier doen, net even anders dan anderen. Heel toepasselijk dus eigenlijk dat de ‘opening’ van de kinderboekenweek bij De Buitenhof mídden in de boekenweek plaatsvindt.

Extra uitpakken

Hoewel er in de afgelopen week al een heuse kinderboekenhoek is ingericht op het so, vindt vandaag dus de officiële opening plaats. Leerkrachten nemen de leerlingen, geheel op eigen wijze, de kinderen mee in de wereld van boeken. ‘Want boeken lezen is vooral erg leuk!’ aldus juf Natasja. ‘Natuurlijk besteden we het hele jaar door aandacht aan lezen en boeken, maar in zo’n week als dit pakken we met z’n allen extra uit. Het is leuk te zien dat alle groepen dan rondom het thema aan het werk gaan. Spelen met letters, voorlezen, zelf lezen, alles komt aan bod.’

Creatief met ‘lekker eigenwijs’

Ondertussen gaan de kinderen ook helemaal op in het thema, een thema dat op hun lijf is geschreven. De leerlingen zijn heel creatief met lekker eigenwijze ‘stunts’: elkaars schoenen wisselen, een spijkerbroek achterstevoren aan of met een trui achterstevoren aan én de capuchon voor het gezicht ‘lezen’ op je laptop. Pret gegarandeerd! En even later genieten ze allemaal weer van een lekker voorleesverhaal.


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!